100-gades programmēšanas stunda

piektdiena, 2018. gada 12. oktobris
“100-gades programmēšanas stunda”
IT kompānija Cognizant dāvina Latvijai simtgadē spēli “100-gades programmēšanas stunda.” Tā ir bezmaksas tiešsaistē pieejama izglītojoša spēle visiem, kas vēlas iepazīties ar programmēšanas pamatiem un vienlaicīgi atjaunot zināšanas par Latvijas vēstures notikumiem un personībām.
Spēlē jau tagad!
Par simtgades programmēšanas stundu
Cognizant veidotās spēles mērķis ir saistošā veidā veicināt digitālo pratību Latvijas skolēnu un citu interesentu vidū. Pasaules ekonomikas foruma dati liecina, ka 65% bērnu, kas uzsāk skolas gaitas strādās pilnīgi jaunās profesijās, kuras vēl nav radušās. Problēmu risināšana, kritiskā domāšana un radošums ir tās prasmes, kuras bērnam māca programmēšanas spēle. Mēs saredzam, ka jau pārskatāmā nākotnē digitālā pratība būs pamatā ikvienai profesijai Latvijā un pasaulē.
Iesaisties!
Jebkurš bez iepriekšējām zināšanām programmēšanā var spēlēt pats, organizēt pasākumus un izglītot citus!
Organizē pasākumus
Uzņem spēlētājus savās telpās!
Skolas, organizācijas, bibliotekas un bibliotekāri, skolotāji un programmētāji, jaunieši un datorprasmju entuziasti – jebkurš ar vai bez priekšzināšanām var organizēt pasākumu un kopīgi spēlēt spēli “100-gades programmēšanas stunda.”
Viss, kas Tev nepieciešams, ir piekļuve datoram, planšetei vai telefonam ar internetu un publika, kas gatava mācīties!
Palīdzi izprast
Tev lieliski padodas strādāt ar kodu un Tu jau esi izpratis spēles uzdevumus? Iespējams Tu arī darbojies ar programmēšanu vai esi datorzinātņu skolotājs, tad palīdzi citiem izprast spēli! Motivē un iedvesmo apkārtējos iziet visus 10 spēles uzdevumus, uzrunā tuvējo skolu, pulciņu, vakarskolu vai kādu citu organizāciju un palīdzi viņiem novadīt “100–gades programmēšanas stundas” nodarbību.
Aicini iesaistīties citus
 Jebkurš būs ieguvējs, izprotot programmēšanas pamatus!
Palīdzi mums pastāstīt par spēli “100-gades programmēšanas stunda!” Varbūt tieši Tavā draugu un paziņu lokā ir kāds, kurš vienmēr gribējis iemācīties programmēšanas pamatus vai tieši otrādi lietpratējs, kurš varētu palīdzēt izprast programmēšanu citiem, pastāsti viņiem par mūsu iniciatīvu un tā kopīgi veidosim konkurētspējīgu un modernu nākamās simtgades Latviju! Vērsies pie savas vai savu bērnu skolas un iesaki arī viņiem izmēģināt spēli.


Aicinām Tevi pastāstīt par spēli sociālajos tīklos, dalīties ar bildēm, spēles plakātu un izmantot mirkļabirku #100gadesstunda un #Latvijai100.
Sāc savu ceļojumu jau tagad!
Cognizant Latvia | Learn IT | Latvia 100

Datorizēta teksta apstrādei nepieciešamās kompetences

otrdiena, 2018. gada 9. oktobris
Mērķis: aktualizēt nepieciešamākās dokumentu veidošanas kompetences


1.aktivitāte (ierosināšana) - ar Answergarden.ch, atbildēt ar 1 vārdu, 5 min.;

2.aktivitāte (praktiskais darbs), 15 min. 
  • Darbs grupās tiešsaistes  Google Dokumenti
  • Paralēli apgūst mākoņservisu piedāvātās iespējai dokumentu koplietošanai un sadarbībai (sadarbība, sinhrona dokumentu sagatavošana, rediģēšana un noformēšana)
  • Google dokumenti - https://ej.uz/8oju, darbs grupās (katrā 3 skolēni), strādā vienlaicīgi abās klasēs (Katrs redzēs arī citu  darbu!)
3.atktivitāte (sadarbība, balsojot LearningApps), 7 min. 
  • Balsošana LearningApps.org - https://ej.uz/939w;
  • Var balsot ar viedtālruni vai planšeti! Noskenē QR kodu, atver iegūto tīmekļa lapas adresi un nobalso!

*! Planšetē/ viedtālrunī jāinstalē lietotni QR kodu skenēšanai – piem., no Google Play lietotni QR Barcode Scanner!

4.aktivitāte (noslēgums) – grupu darba apskate, analīze un secinājumi, pašvērtējums 
Mājās: izpētīt prezentāciju - https://ej.uz/1ptk

****    “Mans labais stāsts Latvijai!”
--- 

Statistika