Populārā vizuālās programmēšanas vide Scratch tiešsaistē

pirmdiena, 2013. gada 18. marts

Droši vien ne viens vien zina atraktīvo vizuālās programmēšanas vidi Scratch, tad nu, lūk, paveru izstrādātāju tīmekļa vietni un ieraugu norādi uz Scratch 2.0 beta, paskatos un pēkšņi redzu, ka Scratch nu jau ir tiešsaistē! Tas tik ir ko vērts! Darbojas Ok! Kaut kā biju šo faktu palaidis garām! Viss izskatās līdzīgi, kā bija jau Scratch 1.4 parastajā (Desktop) versijā. Programmēt gribētāji - aidā uz http://beta.scratch.mit.edu/ , ņemam Get Started un mēģinām! Bildē viens piemērs, bet Scratch lapā dažādu piemēru ir daudz, daudz! Izlasiet Kristapa Skuteļa rakstu "Programmētāji - nākotnes burvji!" (saite) un noteikti gūsiet iedvesmu mēģināt!


Senāki mani  raksti par Scratch un citām vizuālās programmēšanas vidēm:
  • Vizuālās programmēšanas vides - saite
  • Par programmēšanu junioriem - saite;
  • Programmēsim Logo vidē - saite;
  • Microsoft Small Basic - saite;
  • Sena saišu kolekcija programmēšanai skolā - saite.
Nobeigumā mana savāktā tiešsaistes programmēšanas servisu kolekcija:
Pēdējā kolekcijā gan ir iekļauti arī palīgrīki, kas var noderēt programmējot. Iespējams, ka kāda vietne vairs nedarbojas, bet citā ir atrodama informācija par programmēšanu. Veiksmi programmēšanas pasaulē!

11.kl. "Web rīki"

svētdiena, 2013. gada 17. marts

Šeit sarakstiņš ar dažādiem tiešsaistes rīkiem tīmekļa vietņu veidošanai:
Treknrakstā izcelti servisi, kurus būtu ieteicams papētīt vispirms. Ieteicams  informāciju par pētāmo servisu pameklēt arī informācijas meklētājos un nepaļauties tikai uz to, ko ierauga, atverot attiecīgā servisa tīmekļa vietni.
Veiksmīgu darbošanos! Atrodiet sev vispiemērotāko servisu!

Statistika