Programmēšana TurtleArt vidē

pirmdiena, 2013. gada 7. janvāris
    Ubuntu Linux atrodams Sugar Labs produkts TurtleArt  (šeit sīkāk par šo zvēŗiņu), kas ir vizuālā Logo valodas programmēšanas vide, pie kam ļoti pateicīga algoritmu pamatu un programmēšanas pamatelementu apguvei iespējami agrākā vecumā. Ideoloģija tāda pati kā Scratch! Apskatiet TurtleArt logu ekrānkopijas un paši par to pārliecināsieties! Visa darbošanās ir kā rotaļa - izvēlamies nepieciešamos blokus, ievelkam darba laukumā, mainām iestatnes, izpildām, vērojam, koriģējam un papildinām! Diemžēl OS Windows vidē šo brīnumu tik vienkārši iedabūt nevar! Nu ļoti žēl! Iesaku ieskatīties arī manā agrāk publicētajā rakstā "Vizuālās programmēšanas vides", kur ir apkopojums par līdzīgām programmēšanas vidēm! Var noderēt arī kaut kas no cita senāka apkopojuma - skatīt šeit!

Izvēlne:


 Programmas izpildes režīmu maiņa:



Pamatoperatoru logs (redzama galvenā izvēlne un labajā pusē programmas izpildes režīmu maiņas pogas, kā arī programmas darba laukums):



Izvērstāks apskats - lasāms šeit!

Vēl var piebilst, ka interesantas un vienkāršas Logo valodas realizācijas (bezmaksas) ir pieejamas arī Android planšetēs un viedtālruņos - Turtle Draw, Turtle Graph un Algoid. Lai tās dabūtu, jāiet uz Google Play un jāliek lietā meklēšanas iespējas! Windows Phone vidē attiecīgi ir - Turtle Graphics. Nu varam programmēt mobili - ceļojuma laikā, zalā pļavā vai arī laiski zvilnot dīvānā!

*

Statistika